Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs

PRODUCT FILTER

Rucola-stamppot met hamburgers

Rucola-stamppot met hamburgers

Frisse stamppot van rucola, tomaatjes, samen met een hamburger van Hoeve Biesland.

Aantal personen
2 personen (voor 4 personen ingrediënten x2, voor 6 personen x3) 

Bereiden 25 minuten

Ingrediënten van Rechtstreex 
250 gram tomaatjes, gehalveerd
1 zakje rucola, grof gesneden
400/500 gram aardappels, schoongeboend en in stukken
2 hamburgers, ontdooid 

Ingrediënten van jou
Olijfolie of boter 
Peper en zout 
Scheutje melk 

En aan de slag!  
• Kook de aardappels in ongeveer 15 min gaar. 
• Snij de rucola en tomaatjes in de tussentijd en bak de hamburgers rustig gaar in olijfolie of boter. 
• Bak naast de hamburgers in de pan eventjes de tomaatjes aan, zodat ze een beetje gebakken zijn.  
• Zodra de aardappels gaar zijn, giet je ze af. Stamp ze met een scheutje melk en een klontje boter. Breng op smaak met peper en zout. Laat de stamppot even afkoelen.
• Meng pas de rucola door de stamppot vlak voor het avondeten en niet door de hete stamppot, anders kan het heel bitter worden! 
• Klaar om te eten? Meng de rucola door de stamppot en verdeel over de twee borden, serveer daarover de gebakken tomaatjes en voor ieder is er een hamburger!

Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!