• EETALAGE
  • Boxen, pakketten en kant & klaar
  • Groenten en kruiden
  • Fruit
  • Boter, kaas en eieren
  • Lekkers en snacks
  • Zuivel
  • Sauzen en smaakmakers
  • Vega, vlees en vis
  • Meel, bonen en pasta
  • Koffie, thee, sap en drank
  • Brood en banket
  • Zoet en hartig beleg
  • Cadeaus en overige
  • PRODUCT FILTER

    Salade aspergeslierten

    Salade aspergeslierten

    In deze salade worden de asperges rauw gebruikt met als resultaat een frisse en knapperige salade.

    Aantal personen
    2-4 personen

    Bereiden 
    25 minuten

    Ingrediënten Rechtstreex
    500 gr. witte of groene asperges (of een mix)
    2-4 eitjes
    1 bosje radijs, gewassen en schoongemaakt
    1 landkraal, rucola of mosterdblad, gewassen


    Ingrediënten uit jouw keuken
    dressing: 2 el. (appel) azijn, 4 el. olijfolie, 1 el. dijonmosterd, 1 el. honing, gemalen peper en zout
    2 el. kappertjes

    En aan de slag!  
    • Snijd de onderkanten van de asperges. Schil de witte asperges, voor de groene is alleen wassen voldoende. Maak nu slierten van de asperges; houd de asperges bij de kop vast en leg ze plat. Schaaf met de dunschiller steeds van de kop tot de onderkant zodat er slierten ontstaan. Ga door tot het niet meer kan. Doe de slierten in een kom.
    • Meng alle ingrediënten voor de dressing goed door elkaar. Doe de dressing bij de aspergeslierten en hussel er voorzichtig doorheen. De slierten worden dan zachter.
    • Breng in een steelpan water aan de kook en leg de eieren er voorzichtig met een lepel in. Kook ze 7-8 minuten zodat ze hard zijn. Haal uit het water en laat schrikken in koud water. Pel de eieren en snijd doormidden.  
    • Snijd de radijsjes in kwarten. 
    • Meng de sla of landkraal, de radijs en de kappertjes door de aspergesslierten en leg de halve eieren er bovenop. 

    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

    Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
     
    Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief