• EETALAGE
  • Boxen, pakketten en kant & klaar
  • Groenten en kruiden
  • Fruit
  • Boter, kaas en eieren
  • Zuivel
  • Vega, vlees en vis
  • Brood en banket
  • Meel, bonen en pasta
  • Zoet en hartig beleg
  • Koffie, thee, sap en drank
  • Sauzen en smaakmakers
  • Lekkers en snacks
  • Cadeaus en overige
  • PRODUCT FILTER

    Salade met forel

    Salade met forel

    Serveer deze salade in een pot. Het ziet er mooi uit en je kunt het makkelijk meenemen.

    Aantal personen
    2-4 personen 

    Bereiden 
    35 minuten

    Ingrediënten van Rechtstreex 
    1/2 forel, het vlees van de graad en in stukjes getrokken
    200 gr. spelt 
    1/2 bosje radijs
    50 gr. van een slasoort of bladgroente die je rauw kunt eten, gewassen
    200 gr. koolrabi (boontjes of groene asperge)

    Ingrediënten uit jouw keuken 
    100 ml. yoghurt
    2 el. mierikswortel
    1 el. mayonaise
    2 el. extra vierge olijfolie 
    zout en peper (liefst uit de molen)

    En aan de slag!  
    • Kook de spelt in ruim water met een snuf zout in 30 min. gaar. Giet af en zet apart. 
    • Snijd de koolrabi in dunne reepjes. Leg ze in kokend water met een flinke snuf zout en kook in 5 min. gaar. Laat niet te lang doorkoken en spoel gelijk af met koud water. Op die manier garen de groenten niet door en blijven ze lekker fris.  
    • Snijd de radijsjes in dunne plakjes, meng met de sla en breng op smaak met wat olie, peper en zout. 
    • Meng voor de dressing de yoghurt, mayonaise en mierikswortel. Breng op smaak met peper en zout.
    • Neem een pot en schenk onderin een laagje mieriksworteldressing. Bouw laagje voor laagje de salade, met de forel, radijs, groente, spelt en sla. Je kunt de salade natuurlijk ook op een bord presenteren. 

    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

    Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
     
    Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief