Ingrediënten

100 g radijsjes 

6 bospeentjes (ook leuk met: rainbow wortels)

tuinkers of zachte kruiden 

1 el honing

1 el mosterd

azijn

olijfolie

zeezout

En het gaat ongeveer zo: 

- Was de radijsjes (als ze mooi zijn kun je het blad van de radijsjes ook gebruiken) en de bospeentjes goed met koud water. 

- Snijd de radijsjes en de bospeentjes heel fijn met een mandoline en doe de dunne plakjes in een mooie schaal. Pas wel op voor je vingers! :). Heb je geen mandoline in huis? Dan kun je ook een dunschiller of een scherp mes gebruiken.

- Snijd met een scherp mes de steeltjes af van een heel bakje tuinkers en strooi de tuinkers over de andere groenten heen. 

- Meng in een schaaltje de honing met de mosterd en voeg geleidelijk een snufje zout, een scheut olijfolie en een scheut azijn toe. Proef en pas aan naar smaak! (Te zuur of te scherp: voeg dan iets meer honing en olijfolie toe. Te zacht van smaak: voeg dan juist wat pittige smaakmakers toe).

- Giet de honing-mosterddressing over de groente en voilà, de salade is klaar!

- Super gezond en lekker makkelijk. Eet smakelijk!