Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs

PRODUCT FILTER

Shepherd’s pie met aubergine

Shepherd’s pie met aubergine 

Een ovenschaal vol smaakvolle groentes en mooi afgedekt met stamppot van aardappel.

Aantal personen
2 personen (voor 4 personen ingrediënten x2, voor 6 personen x3) 

Bereiden 30 minuten
Oven 10 minuten 

Ingrediënten van Rechtstreex  
1 aubergine, in blokjes
2 uitjes, in halve ringen 
250 gram tomaten, in blokjes 
500 gram aardappels, gewassen en in stukjes
1/2 zakje geraspte kaas 

Ingrediënten van jou
Olijfolie en boter 
Knoflookteentje, in plakjes. 
Droge kruiden als oregano en tijm
Scheutje melk 
Peper en zout  

En aan de slag! 
• Verwarm de oven voor op 180 graden. 
• Kook de aardappel gaar in ongeveer 15/20 minuten. 
• Bak in een pan de ui en knoflook glazig in olijfolie. Voeg dan de aubergine toe en geef het de tijd om goed gaar te worden. Voeg de tomaat in stukjes toe en bak mee. 
• Voeg de droge kruiden toe en breng op smaak met peper en zout. Laat het even pruttelen, zodat het wat vocht verliest van de tomaten.  
• Giet de aardappelen af en laat ze even uitdampen. Stamp dan de aardappels tot een gladde massa, met een scheutje melk en een klontje boter. Breng op smaak met peper en zout. 
• Schep de aubergine-tomatenmengsel in een ingevette ovenschaal en verdeel de puree hier overheen. Bestrooi met de geraspte kaas.
• Plaats de schaal in de oven en bak in ongeveer 10 a 15 minuten gaar, tot de kaas gesmolten is. 

Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

 

Rechtstreex
Rotterdam

Shepherd’s pie met aubergine

Vegetarisch
€ 8.51
2p