Lekker én zo klaar!

Met grijzig weer vind ik niets lekkerder dan een warm kopje soep.  Vooral voor de lunch vind ik het een fijne afwisseling, weer eens iets anders dan die standaard boterham. Het handige is dat je van deze soep zo een flinke portie maakt. Vaak is die warme lunch voor mij dan ook een overblijfsel van het diner. Want met een stevige boterham erbij is zo'n makkelijk pompoensoep recept ook prima geschikt voor het avondeten.
 

Dit moet je in huis hebben:

500 g flespompoen (met schil)

500 ml bouillon  

1 rode ui

1 teen knoflook

Materiaal:
Staafmixer

Aan de slag!

- Snijd de pompoen doormidden en verwijder de zaadjes (die kun je bewaren en roosteren)

- Snijd de pompoen in stukjes van 1-2 cm, de schil kan er gewoon aan blijven!

- Pel de ui en knoflook en snijd ze in stukjes.

- Verhit wat olijfolie in een pan en fruit de ui en de knoflook even.

- Doe ook de pompoen in de pan en voeg de bouillon toe.

- Breng de pompoen aan de kook.

- Laat de pompoen ongeveer 20 minuten koken of tot de blokjes gaar zijn.

- Giet de pompoenblokjes af en vang het kookvocht op.

- Pureer de pompoenblokjes.

- Voeg het kookvocht naar eigen inzicht weer toe, afhankelijk van hoe dik je de soep wilt hebben.

- Proef de soep en breng hem eventueel op smaak met zout.

- Eet smakelijk!

Tip: Er zijn nogal wat variaties mogelijk op deze pompoensoep. Probeer bijvoorbeeld deze variant met honing of ga je liever voor pompoensoep met salie?