Fool proof Tomatensoep!

Soep is een van de makkelijkste, gezonde dingen die je heel makkelijk zelf kunt maken. Tomatensoep blijft een van de absolute klassiekers, maar veel mensen eten hem uit blik of uit een pakje, terwijl hij vers het aller aller lekkerst is! De hoogste tijd dus voor een lekker en simpel recept voor tomatensoep met verse basilicum. Als je dit een keer gemaakt hebt, wil je nooit meer zo'n kant-en-klaar soepie uit de supermarkt. Promise!

Dit moet je in huis hebben: 

500 g rijpe tomaten 

500 ml groentebouillon (vers gemaakt of met een blokje) 

1 el suiker

snuf zeezout

grofgemalen peper

scheutje rode wijn azijn

250 g cherry- of mini trostomaatjes

olijfolie

1 bos verse basilicum

slagroom of crème fraîche

 

Aan de slag!

- Was de rijpe tomaten en doe ze in een pan met de groentebouillon. 

- Kook de tomaten met de deksel op de pan in ca. 15 min. zacht en gaar.

- Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met een beetje rode wijn azijn, suiker, peper en zout. 

- Laat de soep op laag vuur doorkoken terwijl je de rest maakt. 

- Verwarm de oven op 200 graden Celsius. 

- Was de mini trostomaatjes en leg ze op een stuk bakpapier op een rooster. 

- Besprenkel met olijfolie en bestrooi ze met een beetje suiker, zout en peper.

- Rooster de tomaatjes ca. 15 min. in de oven. 

- Verdeel de soep over de borden en maak af met een paar geroosterde cherrytomaatjes, wat basilicum en olijfolie. 

- Voeg een scheutje slagroom of een dot crème fraîche toe om het helemaal af te maken.

- Eet smakelijk! 

Tip: Wil je het nog simpeler en sneller maken? sjoemel dan een beetje door gewoon verse cherrytomaatjes aan je soep toe te voegen in plaats van ze vooraf te roosteren.