Snel iets gezonds op tafel!

Wanneer ik laat thuis ben na een lange werkdag vind ik het fijn om snel iets op tafel te kunnen zetten dat toch nog een beetje gezond is. Dit recept voor een slastamppot met oesterzwammen is een ideaal, fool proof gerecht dat niet mis kan gaan. Ik maak deze versie met spekjes om hem wat extra pit te geven, maar je kunt die ook gemakkelijk weglaten voor een 100% vega variant. 

Dit moet je in huis hebben: 

500 gram kruimige aardappels

1 kropsla

250 gram gerookte spekblokjes

1 grote ui

300 gram oesterzwammen

peper

zeezout

1 scheutje melk

1 klontje roomboter

Aan de slag!

- Schil de aardappels en doe ze in een pan met een laagje water en een snuf zout.

- Kook de aardappels ca. 10 min. tot ze gaar zijn.

- Giet de aardappels af en houdt een klein beetje kookvocht in de pan.

- Doe er een scheutje melk en een klontje roomboter bij.

- Stamp de aardappels met een stamper tot een gladde purree. 

- Was en droog de sla en snijd hem in grove stukken. 

- Bak de spekblokjes in een pan totdat ze mooi bruin en een beetje krokant worden.

- Pel een ui en snipper hem in fijne blokjes.

- Bak de stukjes ui kort met de spekblokjes mee totdat ze een beetje glazig worden.

- Meng de gebakken spekblokjes met ui door de aardappelpuree.

- Bak de oesterzwammen met een klontje boter en een snuf peper en zout in een pan.

- Meng op het laatste moment de sla door de stamppot en maak het gerecht af met de gebakken oesterzwammen.

- Eet smakelijk!