• NIEUW
  • Snelle roerbak koolraap

    Snelle roerbak koolraap

    Aantal personen
    2 personen 

    Bereiden 25 minuten

    Ingrediënten van Rechtstreex 
    500 gr aardappel
    1/2 koolraap 
    1 rode paprika
    1 pakje spekjes

    Ingrediënten uit jouw keuken  
    1 ui in blokjes
    2 tenen knoflook gehakt
    1 takje rozemarijn fijngehakt
    1 eetlepels kerrie
    1 eetlepels paprikapoeder
    snufje kaneel
    zout en peper (liefst uit de molen)


    En aan de slag!  
    • Schrob de aardappels en de koolraap schoon, snij ze beide in blokjes. Doe hetzelfde voor de paprika maar hou deze even apart. 
    • Neem een koekepan met dikke bodem die je af kunt sluiten met een deksel. Verhit een klein scheutje olie in de pan en alles behalve de paprika allemaal tegelijk in de pan. Zet even op hoog vuur en roerbak voor 5 min. Zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en smoor voor 10 min, schep tussendoor om.
    • Haal de deksel van de pan en voeg de paprika toe. Zet het vuur weer hoog en bak nu alles nog een keer tot de blokjes gaar en een beetje bruin zijn.
    • Het eenpansgerecht is nu klaar! Serveer met wat verse kruiden of fijngesneden prei of bosui. 


    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

    VERS DUURZAAM LOKAAL
     
    Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief