Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs

PRODUCT FILTER

Snijbietstamppot met gehaktballen

Snijbietstamppot met gehaktballen

Geniet van een heerlijke gehaktbal en een mooie kleurrijke stamppot! 

Aantal personen
2 personen (voor 4 personen ingrediënten x2, voor 6 personen x3) 

Bereiden 30 minuten

Ingrediënten van Rechtstreex 
300 gram snijbiet, gewassen, snij het blad en steeltjes apart van elkaar. 
500 gram kruimige aardappels, naar wens geschild of ongeschild, in stukjes
1 grote ui, of twee kleine uien, grofgesneden
2 gehaktballen, ontdooid

Ingrediënten van jou
Olijfolie en/of boter
Eventueel een scheut melk. 
Peper en zout

En aan de slag!  
Je kunt de aardappels schillen, maar met schil is deze stamppot ook lekker.
• Kook de aardappels gaar in ongeveer 20 minuten, check af en toe tussendoor. 
• Bak de uien in olijfolie of boter, voeg als de uien glazig zijn de steeltjes van de snijbiet toe. Voeg na 2 minuten het blad van de snijbiet toe en bak nog 1 minuut. Haal het van het vuur.
• Bak in een pan in olie of boter de gehaktballen gaar. 
• Giet de aardappels af en stamp de aardappels met een scheutje melk en/of een klontje boter. Voeg de gebakken snijbiet met ui toe aan de aardappels en roer en goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. 
• Serveer de kleurrijke stamppot met de gehaktballen.

Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

Tuinderij Natuurluck
Zevenhuizen

Snijbiet Bright Lights

Biologisch
€ 0.95
300 gram