Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs

PRODUCT FILTER

Spaghetti-pompoen met gehakt-tomatensaus

Spaghetti-pompoen met gehakt-tomatensaus

De spaghettipompoen heeft vanbinnen een structuur van spaghetti. Lekker om te vullen met tomatensaus op basis van Tomatoblend en gehakt van de slager van Hoeve Biesland.

Aantal personen
2 personen (voor 4 personen ingrediënten x2, voor 6 personen x3) 

Bereiden 30 minuten 
Oven 45 minuten 

Ingrediënten van Rechtstreex 
1 spaghetti pompoen, gehalveerd 
2 uitjes, gesnipperd
1/2 potje Tomatoblend 
400/500 gram krieltjes, gewassen en gehalveerd
250 gram rundergehakt, ontdooid 

Ingrediënten van jou
Olijfolie
Knoflookteentje, in plakjes
Peper en zout  
Droge italiaanse kruiden (zoals bij oregano, tijm e.d.) 

En aan de slag!  

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. 
  • Smeer de helften pompoen in met olijfolie. Leg ze met de binnenzijde naar beneden, op een ovenschaal. Meng de aardappeltjes met wat olijfolie en leg om de pompoen. Zet voor 45 minuten in de oven. 
  • Bak in de tussentijd in een koekenpan de gesnipperde ui in olijfolie. Voeg de knoflook toe en bak alles glazig. 
  • Voeg het gehakt toe en bak mee. Als het gehakt goed gaar is, kun je het halve potje Tomatoblend toevoegen en de Italiaanse kruiden. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Laat de tomaten saus stoven tot de pompoen klaar is in de oven. 
  • Haal de pompoenen uit de oven en haal de spaghetti-structuur los met twee vorken! En meng in elke halve pompoen de helft van de pastasaus! 
  • Serveer de pompoenhelften met de krieltjes! 

Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

 

Rechtstreex
Rotterdam

Spaghetti-pompoen met gehakt-tomatensaus

€ 10.50
2p