Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs

PRODUCT FILTER

Speklapjes met gebakken aardappeltjes

Speklapjes met gebakken aardappeltjes

Naast speklapjes, bak je verse aardappels en een pan met paksoi en worteltjes.

Aantal personen
2 personen (voor 4 personen ingrediënten x2, voor 6 personen x3) 

Bereiden 30 minuten

Ingrediënten van Rechtstreex 
400/500 gram aardappels, gewassen en in partjes of plakjes 
1 paksoi, gewassen en in reepjes
250 gram wortels, gewassen en in dunne plakjes  
speklappen, ontdooid

Ingrediënten van jou
Olijfolie en/of boter
Peper en zout
Eventueel paprikapoeder

En aan de slag!  

• Kook de aardappels in water met wat zout, ongeveer 8 minuten. Zorg dat ze net niet gaar worden. 
• Giet de aardappels af en laat 3 minuten uitdampen. 
• Start het bakken van de speklapjes in boter in een pan. Keer de lapjes regelmatig en bak ze mooi bruin en krokant. Dit kan 15 - 20 minuten duren. Breng op smaak met peper en zout. 
• Bak in de tussentijd de aardappels in een ruime koekenpan in boter, met zout, peper en eventueel paprikapoeder. Bak ze aan alle kanten, zodat er een krokant laagje ontstaan.
Verdeel de aardappeltjes over twee borden.
• Bak in een pan (je kan die van de aardappeltjes gebruiken) in olijfolie of boter de plakjes wortel, voeg na 5 minuten de paksoi toe. Laat het geheel nog even aanbakken. Breng op smaak met peper en zout. 
• Maak de borden af door alles te verdelen en serveer!

Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

Rechtstreex
Rotterdam

Speklapjes met gebakken aardappeltjes

€ 8.33
2p