Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs

PRODUCT FILTER

Spelt salade met gebakken aubergine

Spelt salade met gebakken aubergine  

Een rijke salade van de lokale graansoort spelt. Prachtige gepelde speltkorrels uit het Buijtenland van Rhoon. Gepelde spelt is hartstikke lekker en bovendien ook nog eens heel gezond. Je kan het gebruiken als rijstvervanger, en het is ook heerlijk in salades! Zoals in de recept met gebakken groentes, een eitje en wat frisse rucola.

Aantal personen
2 personen (voor 4 personen ingrediënten x2, voor 6 personen x3) 

Bereiden 45 minuten (vooral voor het koken van spelt)

Ingrediënten van Rechtstreex
Ong. 160 gram spelt
1 aubergine, in blokjes
1 paprika, in blokjes
2 eitjes
1 zakje rucola, gewassen en grof gesneden

Ingrediënten van jou
Olijfolie
Een teentje knoflook
Een bouillonblokje of wat droge kruiden naar wens
(Balsamico)azijn of sap van citroen 
Peper en zout 

En aan de slag!  
• Kook de spelt in ruim water, met het teentje knoflook, bouillonblokje of droge kruiden en zout voor 45 minuten al dent. 
• Bak in een pan de blokjes aubergine en de blokjes paprika in olijfolie.
Geef het de tijd om te garen. 
• Meng een dressing van olijfolie, (balsamico)azijn of sap van citroen, peper en zout.
• Kook de eitjes middelmatig.
• Zodra de spelt gaar is, giet je het goed af en laat even uitdampen. 
• Meng de spelt met de aubergine en paprika. En meng met de dressing.
• Verdeel de rucola over twee borden, verdeel daarover wat spelt met groenten, en serveer met de gekookte eitjes. 

Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

Rechtstreex
Rotterdam

Spelt salade met gebakken aubergine

Vegetarisch
€ 9.20
2p