Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs

PRODUCT FILTER

Spitskoolsalade met kip

Spitskoolsalade met kip 

Frisse spitskoolsalade met appel en een dressing van mosterd. Samen met stukjes gebakken kippendijenfilet en gekookte aardappeltjes.

Aantal personen
2 personen (voor 4 personen ingrediënten x2, voor 6 personen x3) 

Bereiden 30 minuten

Ingrediënten van Rechtstreex 
1/2 spitskool, fijngesneden in dunnen reepjes 
2 appeltjes, in blokjes
400/500 gram aardappels, geboend en gehalveerd
1 zakje kippendijenfilet, in stukjes 

Ingrediënten van jou
Olijfolie en/of boter
Mosterd
Azijn 
Peper en zout

En aan de slag!  
• Kook de aardappel in ongeveer 15/20 minuten gaar.
• Halveer de spitskool, snij de kern eruit en snij of schaaf hem in dunne reepjes. Snij de appel in blokjes.
• Snij de kippendijenfilet is stukjes en bestrooi met peper en zout. Bak de kippendijenfilet in boter of olie in ongeveer 10 minuutjes.
Heb je zin in jus bij de aardappeltjes? Dan kan je in het pannetje van de kip eventueel een jus maken, dit kan met bijvoorbeeld een beetje vocht van de aardappels en wat bloem. 
• Meng in de tussentijd een dressing van olijfolie, azijn, mosterd, zout en peper. Meng dit door de spitskool met appel.
• Serveer de spitskoolsalade met de kip en aardappeltjes. 

Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

 

Rechtstreex
Rotterdam

Spitskoolsalade met kip

€ 9.73
2p