Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs

PRODUCT FILTER

Spruitjes stamppot met gehaktbal

Spruitjes stamppot met gehaktbal 

 

Aantal personen
2 personen (voor 4 personen ingrediënten x2, voor 6 personen x3) 

Bereiden 30 minuten

Ingrediënten van Rechtstreex
500 gram aardappels, eventueel geschild en in stukken 
500 gram spruitjes 
2 rode uien, in halve ringen
2 gehaktballen, ontdooid 

Ingrediënten van jou
Olijfolie en/of boter 
Scheutje melk 
Peper en zout 
Eventueel een snufje nootmuskaat 

En aan de slag!  
• Kook de aardappels in ongeveer 20 minuutjes gaar.
• Kook de spruitjes in ongeveer 5 a 10 minuutjes gaar. 
• Bak in een koekenpan de rode ui in boter of olie.
• Bak in de pan van de uien de gehaktballen erbij gaar. 
• Giet de aardappels af als ze gaar zijn. Stamp ze fijn. Voeg hierbij een scheutje melk en een klontje boter voor een smeuïg effect. Breng op smaak met peper, zout en eventueel nootmuskaat. 
• Schep de spruitjes door de aardappelpuree en verdeel dit over twee borden.  
• Serveer hierbij de gebakken gehaktballen en gebakken rode ui. 

Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!