PRODUCT FILTER

Stampot zoete aardappel en venkel met shiitake

Stampot zoete aardappel en venkel met shiitake

Aantal personen
2 personen 

Bereiden 20 minuten

Ingrediënten van Rechtstreex 

500 gr zoete aardappel
1 venkel 
150gr shiitake 
100gr slamix 
1 bosje radijs

Ingrediënten van jou  
een goede klont roomboter (voor vegan vervang voor een goede olie)
zout en peper(liefst uit de molen)
4 eetlepels olijfolie 
1 eetlepel venkelzaad
basisdressing: 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel azijn, 1 theelepel mosterd, peper, zout


En aan de slag!  
• Schil de zoete aardappel en snij in gelijke blokjes.
• Snij de venkel in kleine blokjes van ongeveer 1x1cm. 
• Snij de shiitake in plakjes.
• Kook de zoete aardappel met minimaal water en een beetje zout met de deksel op de pan in ongeveer 15 min gaar. Giet af en zet apart. 
• Verhit de olie in een pan met dikke bodem en rooster de venkelzaad in 2 min op zacht vuur. Voeg dan de venkel toe en smoor op zacht met de deksel op de pan, ongeveer 15 min. 
• Verhit 1 eetlepel olie in de pan en bak op middelhoog vuur de shiitake mooi bruin, ±8 min. Breng op smaak met peper en zout. 
• Stamp de zoete aardappel, met de boter en voeg dan de venkel toe, breng verder op smaak met peper en zout. De zoete aardappel bevat mer vocht dan gewone aardappel dus melk is niet echt nodig, vind je 'm toch droog dan kun je natuurlijk een klein beetje melk toevoegen.
• Snij de radijs in dunne plakjes, meng met de sla en dressing.
• Schep de stampot op het bord en garneer met de shiitake. Serveer met de salade.

Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
 
Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief