PRODUCT FILTER

Zomerstamppot met vega spekjes

Zomerstamppot met vega spekjes

Deze stamppot kun je met verschillende zomerse bladgroentes maken.

Aantal personen
2 personen 

Bereiden 25 minuten 

Ingrediënten van Rechtstreex 
500 gram aardappels
100gr raapstelen of rucola of postelein of spinazie
250gr tempeh  

Ingrediënten uit jouw keuken
Klont boter 
150ml melk 
2 eetlepels zoete soja (of zoute soja met honing)
2 eetlepels zonnebloemolie 
Peper en zout  

En aan de slag!  
• Nieuwe aardappels kun je prima met schil eten, dan hoef je ze alleen even goed te schrobben. Snij ze daarna in stukken. Neem een middelgrote pan met water en kook de aardappels in ongeveer 15 min gaar. 
• Snij de wortels van de raapstelen en was goed. 
• Snij dan de tempeh in 4 repen, dan over de breedte doormidden en dan in kleine reepjes. 
• Verhit in een koekenpan de olie en bak de tempeh in 10 min rondom bruin. Voeg de soja toe en zet het vuur uit.
• Giet de aardappels af en stamp samen met de melk en de boter tot een smeuige stamppot. Meng op het laatst de raapstelen door de stamppot. Zo zijn de raapstelen nog lekker knapperig.
• Verdeel de stamppot over de twee borden, serveer met de gebakken vegetarische spekjes. 

Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

Tip: zijn de raapstelen(of andere bladgroente) door het warme weer wat slap? Leg ze dan even 10 min in een ruime bak koud water!

Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
 
Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief