Fijne herinneringen...

Stoofpeertjes doen me aan vroeger denken...Als het buiten kouder werd en de wind steeds harder ging waaien, was het thuis tijd voor knisperend vuur in de open haard, langzaam gegaard vlees en lekkere zelfgemaakte stoofpeertjes van mijn moeder. Hmmm! Er zijn heel veel lekkere recepten voor stoofpeertjes, maar deze klassieke variant blijft altijd een succesnummer.  

Dit moet je in huis hebben:

1 kg stoofpeertjes

1 liter rode wijn

1 kaneelstokje 

1-2 el suiker 

1/2 sinaasappel 

6 kruidnagels

Aan de slag!

- Schil de stoofpeertjes en haal de klokhuisjes eruit.

- Doe ze in een pan en giet de rode wijn eroverheen. 

- Voeg een kaneelstokje toe en 1 of 2 flinke scheppen suiker.

- Prik 6 kruidnagels in de schil van een halve sinaasappel en doe die in de pan.

- Zet de pan met een deksel erop op het vuur en laat de peertjes ten minste 30 min. zacht garen.

- Haal als de peertjes zacht zijn geworden de deksel van de pan zodat het overtollige vocht kan verdampen.

- Laat het geheel inkoken totdat de rode wijn wat stroperiger en glanzender wordt.

- Serveer de peertjes warm of koud met een lekkere crumble of een bol ijs.

- Geniet ervan!