Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs

PRODUCT FILTER

Stoofpotje met champignons en wortel

Stoofpotje met champignon en wortel

Deze eenpansmaaltijd staat lang op het vuur te pruttelen, zodat het extra smaakvol wordt en serveer je met een warm broodje.

Aantal personen
2 personen (voor 4 personen ingrediënten x2, voor 6 personen x3) 

Bereiden 20 minuten
Wachten 30 minuten

Ingrediënten van Rechtstreex 
1 paprika, fijn gesneden
1 grote ui, of twee kleine uien, in halve ringen gesneden 
500 gram wortels, gewassen en in stukjes 
300 gram tomaatjes, in vieren 
1 bakje kastanje champignons, schoongeborsteld, heel 
1 Ciabatta Zoutkorst (afbak)

Ingrediënten van jou
Olijfolie en/of boter
Eventueel een teentje knoflook, in plakjes gesneden
Een scheut rode wijn, rode wijnazijn of balsamico
Italiaanse kruiden
Eigengemaakte bouillon of een bouillonblokje
Peper en zout

En aan de slag!  

• Smelt olijfolie of boter in een grote pan, bijvoorbeeld een hapjespan of een braadpan. 
• Doe de ui en eventueel de knoflook in de pan en bak 2 minuutjes. Hierna voeg je de paprika toe en bak deze even goed aan. Voeg dan de wortel en de champignons toe en bak ook even mee. Bak als laatste de tomaten mee, tot ze hun vocht een beetje verliezen. Je kan hier zout aan toevoegen, dan versnel je dat proces. 
• Voeg de de kruiden toe. Giet de wijn, wijnazijn of balsamico erbij en laat de groenten dit even opnemen.
• Schenk de bouillon erbij, zodat alle ingrediënten bijna onder staan. Roer alles nog een keer goed door en breng aan de kook.
• Laat het geheel, zonder deksel, zo’n 30 minuten pruttelen. Roer af en toe.
• Verwarm de oven voor, zoals aangegeven op het etiket van het brood en bak het brood af.
• Breng de stoof op smaak met peper en zout. 
• Serveer de stoof met het warme brood. En eventueel nog een beetje (room)boter of iets anders lekkers

Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

Rechtstreex
Rotterdam

Stoofpotje met champignon en wortel

Vegetarisch
€ 9.16
2p