Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs

PRODUCT FILTER

Stoofpotje met tempeh

Stoofpotje met tempeh    

 

Aantal personen
2 personen (voor 4 personen ingrediënten x2, voor 6 personen x3) 

Bereiden 40 minuten

Ingrediënten van Rechtstreex
1 pakje tempeh, ontdooid
250 gram gele bietjes, geschild en in stukjes
500 gram tomaten, in stukjes 
500 gram aardappels, gewassen, eventueel geschild  en in stukjes 

Ingrediënten van jou
(Olijf)olie
1 teentje knoflook, in plakjes of geperst
Gedroogde kruiden als komijn, koriander, kurkuma en chilipeper
Zout en peper 

En aan de slag!  
• Snij de tempeh in kleine stukjes.
• Meng de gedroogde kruiden die je voorhanden en in huis hebt (bijvoorbeeld in de verhoudingen 1 theelepel komijn, 1 theelepel koriander, halve theelepel kurkuma, snuf chilipeper en zout)
• Bak de tempeh in (olijf)olie in een grote pan ongeveer 10 minuutjes.
• Kook in de tussentijd de aardappels beetgaar, in ongeveer 5 a 10 minuutjes.
• Voeg vervolgens aan de tempeh de knoflook en het kruidenmengsel toe en bak even mee.
• Doe de gesneden bietjes en de tomaten bij de tempeh en laat het mee sudderen. Voeg eventueel water mee, zodat de bietjes gaar kunnen koken, dit hangt af van hoeveel vocht de tomaten bevatten. Laat dit rustig 15 minuutjes koken.
• Als de aardappels klaar zijn, kun je ze afgieten en toevoegen aan het stoofpotje.
• Mocht het stoofpotje te vochtig zijn, kun je het met een eigengemaakt maizena- of aardappelzetmeel-papje binden.
Breng het stoofpotje op smaak met peper en zout. Eventueel: lekker met een beetje verse kruiden of een scheutje kokosmelk.

Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!