Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs

PRODUCT FILTER

Tatsoi-stamppot met wildburgers

Tatsoi-stamppot met wildburgers 

De wildburgers van Hollands Wild is half om half gehakt, en bestaat uit wilde gans en wilde rund. Lekker met gebakken champignons en een stamppot van solist en tatsoi.

Aantal personen
2 personen (voor 4 personen ingrediënten x2, voor 6 personen x3) 

Bereiden 30 minuten

Ingrediënten van Rechtstreex
400 gram aardappels, eventueel geschild en in stukken 
100 gram tatsoi
1/2 bakje champignons, in plakjes
2 wildburgers, ontdooid 

Ingrediënten van jou
Olijfolie en/of boter 
Scheutje melk 
Peper en zout 
Eventueel een snufje nootmuskaat 

En aan de slag!  
• Kook de aardappels in ongeveer 20 minuutjes gaar.
• Bak in een pan de champignons in boter of olie.
• Bak de wildburgers erbij aan beide kanten gaar in een koekenpan met olie of boter.  
Tip: De burger is relatief makkelijk horizontaal doormidden te snijden tijdens het bakproces. Dan is hij sneller klaar.
• Giet de aardappels af als ze gaar zijn. Stamp ze met fijn. Voeg hierbij een scheutje melk en een klontje boter voor een smeuïg effect. Breng op smaak met peper, zout en eventueel nootmuskaat. 
• Schep de tatsoi door de aardappelpuree en verdeel dit over twee borden.  
• Serveer hierbij de gebakken wildburgers en champignons. 

Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!