• EETALAGE
  • Boxen, pakketten en kant & klaar
  • Groenten en kruiden
  • Fruit
  • Boter, kaas en eieren
  • Zuivel
  • Vega, vlees en vis
  • Brood en banket
  • Meel, bonen en pasta
  • Zoet en hartig beleg
  • Koffie, thee, sap en drank
  • Sauzen en smaakmakers
  • Lekkers en snacks
  • Cadeaus en overige
  • PRODUCT FILTER

    Tofu met roerbakken paprika en quinoa

    Tofu met roerbakken paprika en quinoa

    Aantal personen
    2 personen (voor 4 personen ingrediënten x2, voor 6 personen x3) 

    Bereiden 15 minuten

    Ingrediënten van Rechtstreex 
    1 tofublokjes
    1 bosui
    1 knoflook(stengel)
    1 rode peper
    1 rode paprika
    1 gele paprika
    120gr quinoa 

    Ingrediënten van jou
    2 eetlepel zonnebloemolie
    2 eetlepels zoute soja
    3 eetlepels honing
    peper en zout
    geroosterde sesamzaadjes

     

    En aan de slag!  

    • Kook de quinoa in ±15 min gaar in ruim water met wat zout, giet af en zet apart.
    • Dep de tofu droog, snij in kleine blokjes en bestrooi met wat zout.
    • Hak de knoflook(stengel) en rode peper fijn. 
    • Snij de bosui in dunne ringetjes en de paprika in grove stukken.
    • Verhit olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bak de tofu in een paar minuten op middelhoog vuur tot ze aan alle kanten knapperig zijn.
    • Verwarm intussen op laag vuur de honing en soja in een steelpannetje en laat een klein beetje inkoken tot de saus stroperige wordt.
    • Schep de tofu uit de koekenpan en meng door de saus.
    • Wok dan de knoflook, lente-ui en paprika op hoog vuur met een klein beetje olie. Mix deze samen met de groentes.
    • Garneer met geroosterde sesamzaadjes, een ander zaadje of eventueel nootjes.
    Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
     
    Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief