Vier kleuren in de pan!

Soms heb je een recept waarvan je wéét dat het een hit gaat worden. Zoals deze: vier kleuren uien tarte tatin met de uienmix van Fam. Klompe uit de Hoeksche Waard. De gekaramelliseerde uien zijn schitterend van kleur en lekker zoet. En in combinatie met het knapperige bladerdeeg, de pittige rucola en stevige oude kaas als tegenhanger is deze hartige tarte tatin echt een feestje in je mond!

Dit moet je in huis hebben:

4-6 uien (mix van: rode-, witte-, roze uien en sjalotten)

roomboter

2 el honing

3 takjes tijm snuf zout

6 plakken bladerdeeg

1 ei

50 g rucola

paar vlokken oude kaas

Aan de slag!

- Verwarm de oven voor op 225 graden Celsius.

- Schil de uien en snijd een klein stukje van de onderkanten af.

- Snijd de uien in dikke plakken van ca. 2 cm.

- Doe wat roomboter in een koekenpan en bak de uien op laag vuur een klein beetje glazig.

- Voeg de honing toe, de blaadjes van drie takjes tijm en een snuf zout.

- Heb je geen koekenpan die in de oven kan? Doe de uien dan eerst in een ovenschaal voordat je het bladerdeeg erop legt.

- Prik met een vork gaatjes in de plakken bladerdeeg zodat het vocht van de uien straks goed kan ontsnappen.

- Leg de plakken bladerdeeg overlappend over de uien heen totdat ze helemaal bedekt zijn.

- Klop een eitje los in een kom en bestrijk het bladerdeeg licht met ei.

- Doe de pan of ovenschaal in het midden van de oven.

- Bak de omgekeerde taart ca. 15 min. totdat het bladerdeeg goudbruin en knapperig is.

- Haal de pan uit de oven, leg er een bord bovenop en draai de taart voorzichtig om.

- Leg een handje rucola in het midden van de tarte tatin en strooi er wat vlokken oude kaas overheen.

- Snijd de tarte tatin in punten en genieten maar!