Ingrediënten

6 sneden brood

6 plakken Zeeuws spek (hier: van Firma Bijten)

1 coeur du boeuf of vleestomaat

een paar blaadjes sla (ijsberg of zachte bladsla)

6 tl mayonaise (hier: van Mosterd & Meer)

grofgemalen zout & peper

 

Tip 1: een klassieke BLT maak je met witbrood, maar je kunt hem ook een keer met desem- of speltbrood maken. 

Tip 2: een coeur du boeuf smaakt fantastisch op een BLT, maar een gewoon (tros)tomaatje kan natuurlijk ook!

En het gaat zo:

- Rooster 6 sneden brood goudbruin in een toaster.

- Bak de plakken spek krokant in een pan zonder olie en leg ze op een stuk keukenpapier. 

- Was de coeur du boeuf of vleestomaat en snijd hem in dunne plakjes. 

- Was een paar mooie blaadjes sla met koud water en dep ze droog. 

- Smeer op alle plakken brood een theelepel mayonaise. 

- Verdeel de krokant gebakken plakken spek over twee plakken brood met mayonaise.

- Leg daar twee plakken brood bovenop met de onbesmeerde kant naar boven. 

- Doe daar wat mayo, een paar blaadjes sla en dunne plakken tomaat bovenop. 

- Bestrooi met een beetje versgemalen peper en zout.

- Leg de laatste plakken brood erop met de besmeerde kant naar beneden.

- Snijd de sandwiches schuin door midden en voilà, jouw ultieme BLT is klaar!

- Tast toe!