PRODUCT FILTER

Varkenshaas met rozemarijnaardappelen

Varkenshaas met rozemarijnaardappelen uit de oven 

Aantal personen
2 personen (voor 4 personen ingrediënten x2, voor 6 personen x3) 

Bereiden 20 minuten
Oven 20 minuten 

Ingrediënten van Rechtstreex
500 gram frieslander, schoongeboend
300 gram varkenshaas
1 bosje verse rozemarijn

Ingrediënten van jou
Olijfolie  
Peper en zout 
 

En aan de slag! 
• Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
• Wrijf de rozemarijn, samen met een teentje knoflook en wat peper en zout, fijn in een vijzel. 
• Voeg 5 eetlepels olijfolie toe, smeer de varkenshaas in met het mengesel en laat ze een uurtje marineren. 
• Kook de aardappelen in ongeveer 10 a 15 minuten beetgaar. Giet ze daarna af. 
• Snijd de aardappelen in stukjes en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel dan met olijfolie, en breng op smaak met de verse rozemarijn en peper en zout. Zet de ovenschaal in de oven voor ongeveer 20 minuutjes.
• Maak een stuk vetvrij papier nat en verkreukel dit een beetje. Leg het over het vlees en stop het langss de rand tussen het vlees en de braadslee. Zet het vlees 15 min. in de voorvervarmde oven, haal dan het papier eraf en zet nog eens 15 min. terug. 
• Haal het vlees uit de oven en laat het 5 min. rusten. Snijd de varkenshaasjes schuin af en geef per persoon een half haasje. Lekker met de rozemarijnaardappelen. 

Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
 
Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief