Lauwwarme herfstsalade

Ik ben gek op pompoen! Niet alleen vanwege zijn looks maar ook vanwege de talloze gerechten waar je pompoen in kunt verwerken. Dit recept voor veldsla met pompoen en noten is een van mijn favorieten. Door de combinatie van zachte veldsla en geroosterde studentenhaver komt het notige van deze oranje beauties extra goed naar boven. Lekkerrr!

Dit moet je in huis hebben:

1 kleine oranje pompoen

200 g veldsla

1 hand studentenhaver

crema di balsamico

1 teentje knoflook 

extra vierge olijfolie

zeezout

grofgemalen peper

 

Tip: deze salade smaakt ook erg lekker met zachte geitenkaas of feta!

Aan de slag!

- Zet de oven aan op 200 graden Celsius. 

- Was de pompoen, snijd hem doormidden en haal de zaadjes eruit (rooster ze apart of gooi ze weg). 

- Snijd de pompoen in halve ringen van 2-3 cm. dikte, bestrooi ze met grof zeezout en leg ze op een stuk bakpapier.

- Bak de stukken pompoen ca. 20 min. in het midden van de oven tot ze beetgaar zijn. 

- Was de veldsla en doe die in een schaal. 

- Rooster in een droge pan de studentenhaver zodat de notige geur nog beter vrijkomt. 

- Laat ze even afkoelen op een schaaltje en strooi ze daarna over de veldsla. 

- Leg de stukken pompoen over de veldsla.

- Meng de crema di balsamico met de olijfolie en wat grofgemalen peper en zout in een schaaltje. 

- Rasp een heel klein beetje rauwe knoflook eroverheen en roer alles goed door elkaar. 

- Giet de dressing over de veldsla met pompoen en studentenhaver en je herfstige salade is klaar.

- Hmmm... eet smakelijk!