Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs

PRODUCT FILTER

Verse spaghetti met eigengemaakte bechamelsaus

Verse spaghetti met eigengemaakte bechamelsaus

Met een beetje geduld en veel roeren maak je zelf je eigen bechamelsaus, samen met verse spaghetti van Burro e Salvia en gebakken courgette.

Aantal personen
2 personen (voor 4 personen ingrediënten x2, voor 6 personen x3) 

Bereiden 30 minuten

Ingrediënten van Rechtstreex 
1 courgette, in halve maantjes
spaghetti, bevroren (!)
250 ml halfvolle melk 
1 zakje basilicum 

Ingrediënten van jou
Olijfolie
25 gram bloem
25 gram boter 
Peper en zout 
Eventueel geraspte (Parmezaanse) kaas 

En aan de slag!  
• Breng een grote pan water aan de kook voor de pasta. 
• Bak in olijfolie de courgette rustig aan. Geef het de tijd om te slinken. Breng op smaak met peper en zout.
• Smelt in een steelpan de boter op een matig vuur. Laat de boter niet bruin worden. Zodra de boter gesmolten is voeg je de bloem toe en roer dit goed door elkaar, met bij voorkeur een garde. Laten het 30 sec sudderen op een laat vuur. 
• Voeg dan in kleine delen de melk toe en blijf in de tussen tijd goed roeren. De saus moet de melk als het ware opnemen, waardoor het telkens wat dikker wordt, voordat je het volgende scheutje melk erbij voegt. Breng de saus op smaak met peper en zout.
Als je er graag kaas bij wilt, kun je aan de bechamelsaus nu kaas toevoegen, ook dan moet je goed blijven roeren. Breng de saus op smaak met peper en zout.
• Als het water voor de pasta kookt, voeg zout toe. En voeg de verse bevroren (!) spaghetti toe. De spaghetti is in 2 minuten gaar. 
• Giet de spaghetti af en meng er een beetje olijfolie door. 
• Verdeel de spaghetti over twee borden, verdeel je eigen gemaakte bechamelsaus erover en daarover de courgette. Bestrooi met de blaadjes basilicum!

Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!