Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs

PRODUCT FILTER

Verse spaghetti met snijbiet en bacon

Verse spaghetti met snijbiet en bacon 

Een maaltijd met de verse spaghetti van Burro e Salvia, met gestoofde snijbiet en knapperig bacon! 

Aantal personen
2 personen (voor 4 personen ingrediënten x2, voor 6 personen x3) 

Bereiden 30 minuten 

Ingrediënten van Rechtstreex 
300 gram snijbiet, gewassen
1 grote ui of twee kleine uitjes, gesneden in halve ringen 
1 pakje bacon, in stukken gesneden 
Verse spaghetti, (bevroren!)

Ingrediënten van jou
1 teentje knoflook, in dunne plakjes  
Een scheutje (balsamico)azijn
Zout en peper 
Eventueel een scheut witte wijn
Eventueel geraspte (Parmezaanse) kaas
Eventueel een scheutje slagroom 

En aan de slag!  
• Breng een grote pan water aan de kook voor de pasta. 
• Snijd van de gewassen snijbiet de stelen van het blad en houd ze apart. Snijd de stelen in stukjes van ongeveer 4 cm. Snijd de bladeren in repen.
• Bak de bacon langzaam krokant in de pan. Schep ze eruit en zet apart. 
• Bak in het overgebleven vet (is het te weinig, voeg dat een scheutje olijfolie of een klontje boter toe) de ui en knoflook mee. Doe de stelen van de snijbiet bij en stoof 5 minuten. 
• Voeg het snijbiet-blad toe en eventueel een scheutje witte wijn. Stoof weer 5 minuutjes. Giet als de snijbiet gaar is een scheut (balsamico)azijn toe. En breng op smaak met zout en peper. Voeg nu eventueel een scheutje room toe en warm alles nog even op.
• Als het water voor de pasta kookt, voeg zout toe. En voeg de verse bevroren (!) spaghetti toe. De spaghetti is in 2 minuten gaar. 
• Giet de spaghetti af en meng er een beetje olijfolie door. 
• Verdeel de spaghetti over twee borden, verdeel de snijbiet erover en de uitgebakken bacon. Bestrooi eventueel met wat Parmezaanse kaas.

Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

Rechtstreex
Rotterdam

Verse spaghetti met snijbiet en bacon

€ 8.52
2p