Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs

PRODUCT FILTER

Verse spaghetti met tomatensaus

Verse spaghetti met eigengemaakte tomatensaus 

Dit is een lokaal Italiaanse maaltijd. Je maakt eerst zelf tomatensaus met geroosterde tomaten uit de oven en kookt met verse spaghetti van de makers van Burro e Salvia. Daarnaast kook of rooster je de bietjes. 

Aantal personen
2 personen (voor 4 personen ingrediënten x2, voor 6 personen x3) 

Bereiden 20 minuten
Oven 20 minuten (of langer) 

Ingrediënten van Rechtstreex 
Bevroren verse spaghetti
2 uien, grof gesneden 
500 gram tomaten, gehalveerd 
± 300 gram bietjes, geschild en in 4en 

Ingrediënten van jou
Olijfolie
Peper en zout
Eventueel Italiaanse kruiden 
Eventueel een teentje knoflook 

En aan de slag!  

• Verwarm de oven op de grillstand op 180 graden. 
• Doe de tomaten en uien in de ovenschaal met eventueel een gepeld teentje knoflook. 
• Verdeel een goede hoeveelheid olijfolie over de tomaten en uien. Bestrooi met peper en zout, en eventueel Italiaanse kruiden. 
• Doe de schaal voor zeker 20 minuten in de oven, hoe langer hoe lekkerder! 
• De bietjes kun je op twee manieren bereiden:
    1 kook de bietjes in 15 minuten gaar in een pan met water en zout
    2 bak de bietjes in de oven in een apart ovenschaaltje, met olijfolie, peper en zout. Doe ze 40 minuten in de oven. Check ze af    en toe. 
• Breng een grote pan water aan de kook. 
• Als de tomaten en uien mooi geroosterd zijn, doe je ze samen in diep schaaltje of speciale mengbeker van de staafmixer. Mix nu samen tot een mooi sausje. 
• Als het water kookt, voeg zout toe. En voeg de verse bevroren (!) spaghetti toe. De spaghetti in 2 minuten gaar. 
• Giet de spaghetti af, meng met wat olijfolie. 
• Verdeel de spaghetti over twee borden, verdeel daarover de eigengemaakte tomatensaus. Serveer met de bietjes. 

Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!