Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs

PRODUCT FILTER

Verse spaghetti met tuinbonen

Verse spaghetti met tuinbonen 

Tuinbonen-seizoen! Ze maken heerlijk met de spaghetti van Burro e Salvia en verse spinazie.

Aantal personen
2 personen (voor 4 personen ingrediënten x2, voor 6 personen x3) 

Bereiden 20 minuten

Ingrediënten van Rechtstreex 
500 gram tuinbonen, gedopt (ontdaan van de peul) 
250 gram spinazie, gewassen en grof gesneden 
1/2 bakje kastanje champignons, in plakjes
spaghetti, bevroren 

Ingrediënten van jou
Olijfolie
Peper en zout 
Eventueel wat geraspte kaas of parmezaan 
Eventueel citroensap

En aan de slag!  
• Breng een grote pan water aan de kook voor de pasta. 
• Blancheer de gedopte tuinbonen kort, ongeveer 1 minuut. Je kunt ze eventueel hierna dubbeldoppen, door het velletje om het boontje te verwijderen. 
• Bak in een pan in olijfolie de kastanje champignons. Voeg na 5 minuten de grof gesneden spinazie toe en laat het slinken. Voeg hieraan de tuinboontjes toe. Breng op smaak met peper en zout en haal van het vuur. 
• Als het water voor de pasta kookt, voeg zout toe. En voeg de verse bevroren (!) spaghetti toe. De spaghetti is in 2 minuten gaar. 
• Giet de spaghetti af en meng er een beetje olijfolie door. 
• Verdeel de spaghetti over twee borden, verdeel daarover de groenten en besprenkel eventueel met wat goede olijfolie, citroensap en geraspte kaas.

Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk