PRODUCT FILTER

Verse spaghetti met zelfgemaakte posteleinpesto

Verse spaghetti met zelfgemaakte posteleinpesto

Naast de verse spaghetti van Burro e Salvia, maak je zelf eenvoudige en lokale pesto van postelein en kaas.

Aantal personen
2 personen (voor 4 personen ingrediënten x2, voor 6 personen x3) 

Bereiden 20 minuten

Ingrediënten van Rechtstreex 
Bevroren verse spaghetti
150 gram postelein, gewassen, zonder worteltjes en droog geslingerd
1 zakje geraspte kaas

Ingrediënten van jou
Olijfolie
Zout en peper
Teentje knoflook
Eventueel 50 gram (wal)noot of pijnboompitjes

En aan de slag!  
• Breng een grote pan water aan de kook voor de pasta. 
• Je kunt voor het maken van de pesto een keukenmachine gebruiken of een maatbeker met een mixer. Doe in de keukenmachine of maatbeker 3/4  van de postelein, 2/3 van het zakje kaas, ruime hoeveelheid olijfolie, 2 teentjes knoflook. Mix alles goed door elkaar, het hoeft niet glad te worden. Breng op smaak met peper en zout. 
• Als het water voor de pasta kookt, voeg zout toe. En voeg de verse bevroren (!) spaghetti toe. De spaghetti is in 2 minuten gaar. 
• Giet de spaghetti af en meng met wat olijfolie.
• Verdeel de spaghetti over 2 borden, verdeel je eigengemaakte pesto erover. En versier met de rest van de postelein en strooi de kaas erover. Eet smakelijk! 

Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
 
Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief