Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs

PRODUCT FILTER

Verse spaghetti met zelfgemaakte posteleinpesto

Verse spaghetti met zelfgemaakte posteleinpesto

Naast de verse spaghetti van Burro e Salvia, maak je zelf eenvoudige en lokale pesto van postelein en kaas.

Aantal personen
2 personen (voor 4 personen ingrediënten x2, voor 6 personen x3) 

Bereiden 20 minuten

Ingrediënten van Rechtstreex 
Bevroren verse spaghetti
150 gram postelein, gewassen, zonder worteltjes en droog geslingerd
1 zakje geraspte kaas

Ingrediënten van jou
Olijfolie
Zout en peper
Teentje knoflook
Eventueel 50 gram (wal)noot of pijnboompitjes

En aan de slag!  
• Breng een grote pan water aan de kook voor de pasta. 
• Je kunt voor het maken van de pesto een keukenmachine gebruiken of een maatbeker met een mixer. Doe in de keukenmachine of maatbeker 3/4  van de postelein, 2/3 van het zakje kaas, ruime hoeveelheid olijfolie, 2 teentjes knoflook. Mix alles goed door elkaar, het hoeft niet glad te worden. Breng op smaak met peper en zout. 
• Als het water voor de pasta kookt, voeg zout toe. En voeg de verse bevroren (!) spaghetti toe. De spaghetti is in 2 minuten gaar. 
• Giet de spaghetti af en meng met wat olijfolie.
• Verdeel de spaghetti over 2 borden, verdeel je eigengemaakte pesto erover. En versier met de rest van de postelein en strooi de kaas erover. Eet smakelijk! 

Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!