PRODUCT FILTER

Wat doe je met ... Rabarber?

Wat doe je met… rabarber?

In de lente worden de eerste rabarberstengels geoogst. Wist je dat rabarber een groente is? Vaak wordt rabarber ten onrechte beschouwd als fruit vanwege de verwerking in zoete nagerechten. Rabarber heeft een friszure smaak en zit boordevol vitamine C en vezels! Wij delen de lekkerste tips met rabarber.

Onze favoriete rabarberrecepten: van hartig naar zoet!

In een salade van in olijfolie gestoofde rabarberstelen (eventueel met scheutje witte wijn), knoflook, peper en zout

In een salade van geroosterde rabarber en bieten met spinazie en feta

In een salade met geroosterde biet, rabarber, rode ui, granaatappelmelasse en blauwe kaas

In een rabarberchutney net sjalotten, rode peper en gember

In een rabarberketchup: een lekkere ketchup kenmerkt zich door combinatie van zoet en zuur en rabarber leent zich daar perfect voor. Op internet staan talloze variaties, ook in combinatie met tomaat of bieten. 

Als 'pickle': ingemaakte rabarber met rode wijn, suiker en mosterdzaad

In een rabarbercompote: in stukjes gekookt met  suiker, een paar eetlepels water en eventueel kaneel. Om het zuur te temperen kun je een mespuntje baking soda toevoegen of de voet (het brede, lichtere deel) meekoken en later weer uit de pan vissen.

Gestoofd in een pannetje met sinaasappelsap en rasp, wat water, honing en smaakmakers (naar smaak) als een vanillestokje, geraspte gember of rozenwater.

In een rabarber-mueslicrumble: stapel in een ovenschaal kort gestoofde rabarber en jam (aardbeienjam bijvoorbeeld), krokante muesli, noten naar smaak en klontjes boter en bak in de oven pruttelend (rabarber) en goudbruin (muesli). Lekker met yoghurt.

Toetje van ovengeroosterde rabarber met vanillemerg en citroenschil geserveerd met standyoghurt of hangop 

In een rabarber tarte tatin: smeer de bodem van een tarte tatin schaal dik in met boter en strooi er suiker over, bedek met een laag rabarber en dek af met korstdeeg (traditioneel) of cakebeslag (cake tatin). Keer na het bakken meteen om op een bord.

Verwerk rabarber in een worteltaart of wortelcakerecept: wortel-rabarbercake met verwarmende specerijen (kaneel, gember, kardemom)

 

Heb jij een mooie aanvulling? Deel jouw creatie in de #lokaalmaal groep op Facebook

Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
 
Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief