Met gepofte aardappel

gepofte aardappels met • tuinbonen • mosterdblad • crème fraiche • blauwe kaas 
 

Met room en pasta 

2,5 kg tuinbonen in peul • 1,8 dl crème fraiche • citroensap • takje bonenkruid • 1 bosje bladpeterselie • zout en peper • pasta • Bretonse worst 
De peulen doppen en 4-6 minuten blancherenin gezouten water. Het binnenste als een amandel uit het velletje drukken. De crème fraiche, het bonenkruid en zout in een ondiepe pan doen en even koken, de bonen toevoegen en zonder deksel circa 5 minuten koken. Het bonenkruid verwijderen. Op smaak brengen met versgemalen peper, zout en citroensap. Kook de pasta en bereid de Bretonse worst. En serveer het met de gehakte verse peterselie. 
 

Pasta met chorizo

tuinbonen • beetje daslookpesto • ui • munt • chorizo
Alles bakken, afgeblussen met witte wijn, scheutje rode wijnazijn. Beetje citroenrasp en pecorino. Lekker met pasta. 
 

In een salade

Maak een lekkere salade van tuinbonen, munt en geitenkaas.
 

Met risotto

Kook risotto volgens recept en kook de tuinbonen mee. Zo'n heerlijke smaakexplosie als je een hap van de smeuïge risotto neemt en de tuinboontjes in je mond openbarsten...!
 

Dubbelgedopt in een salade 

Eikenbladsla • wilde mix tomaatjes • paprika in reepjes • geblanceerde dubbelgedopte tuinbonen • gekookte frieslander met schil, in 4en • eventueel komkommer in reepjes • simpele dressing van honing, mosterd, azijn of limoen, wat zachte fijngehakte groene kruiden, en (olijf)olie (1 deel azijn en 3 a 4 delen olie) • peper en zout