Roerbak Simpel roerbakken met een sjalotje. Met (vegetarische) gehaktballetjes, rijst en pindasaus. 

Roerbak Roerbakken met knoflook, ui, pindakaassaus, met sambal en toefje sojasaus

Roerbak Bakken met uien en spekjes

Roerbak  Met santen en cashewnoten roerbakken

Wokken en dan een boemboe erdoorheen. Eventueel wat gehakt erdoor. Heerlijk met wat rijst

Coleslaw! Met wortel, rozijn, appel, mayo, yoghurt, azijn, mosterd

Coleslaw Blancheren en coleslaw (yoghurtdressing, evt 3 kleuren rechtstreex wortel voor de kleur er door )van maken heerlijk als winterse salade voor bijvoorbeeld op een broodje hamburger. Van wat je overhoud aan wortel en kool, lekker atjar maken.

Aziatische salade: kool, wortel, koriander, bosuitjes en gebakken tofu. Marinade/dressing van sojasaus en sesamolie

Geroosterd Knoflook in olijfolie (poosje laten staan. Kool in plakken snijden 1 cm dik. Sap ven citroen erover uitpersen en insmeren met knoflookolie + peper&zout. In de oven op 180 graden roosteren tot zacht is. Ongeveer 40 min.

Loempia! Fijnsnijden samen met andere groenten zoals wortel. Roerbakken. Noedels koken. Alles bij elkaar gooien en marineren met bv ketjap, knoflook, sambal, wat je lekker vindt. Af laten koelen. Loempia's maken met filodeeg. Gebruik 2 bladen met een heel dun laagje olijfolie ertussen. In de oven.

Zuurkool Klein snijden of schaven. Zout erbij. Flink er doorheen kneden en afgedekt laten staan. Af en toe even kijken en proeven of de zuurkool al goed smaakt.

Stamppot Kool in stukken snijden en koken met weinig zout. Aardappelen koken. Beiden even lang. Samen stampen met melk. Daarna kaasblokjes toevoegen door roeren en even laten staan. Lekker met worstje en mosterd.

Saus Goed gaar koken , blenderen, Kerry poeder erdoor en je hebt een heerlijke en gezonde saus. 

Roulleau van maken. Dun snijden. Bakken met beetje kerrie. Walnootstukjes erdoorheen. Bladen blancheren. Hart uitsnijden. Bakmengsel inrollen. Snijden. Nog veganistisch ook. Lekker met wat compote en stukje brood.

Soep  Ik gebruik 1/4 witte kool samen met een paar dikke wortels en 6 bieten, eventueel nog een paar aardappelen erbij om soep mee te maken(uiteraard nog kruiden) . Met weinig water, lang koken tot alles zacht is, pureren en bij het opdienen doe ik er een grote eetlepel boerenyoghurt bij. Een heerlijk verwarmende (Russische) wintersoep die zelfs als maaltijdsoep door kan.

Fastensoep In Oostenrijk doe je fastensoep met paprikapoeder, zout en pepper

Friese witte kool salade van maken,witte kool rauw,een paar wortelen rauw,snijden in een keukenmachine,rozijntjes en nootjes erbij,en een lekker sausje

Ovenschotel Wij vinden het heerlijk om de kool te koken beetje nootmuskaat erover en dan laagjes in een ovenschaal met kool - puree - (evt gehakt) en dat herhalen en als laatste laag kaas en dan de oven in. 

Ore Are Ore are ( Indisch gerecht veel recepten op internet) met ui en geklutst ei, zalig met (gele) rijst en kippepootjes

Okonomiyaki (Japanse pannenkoek)  Er komen wat ingredienten bij kijken die je makkelijker in de aziatische toko kan vinden, maar oh zo lekker en snel klaar.

Tibetaanse soep met wittekool lams- of rund gehakt en gember! Lekker warm voor de koude dagen! Ingrediënten: ui, gember, knoflook, 3 ons gehakt, een halve wittekool, ei noodles, koriander en tamari. 
Ui in olie bakken, gehakt toevoegen dan de gember en de knoflook 5 minuten roerbakken en de kool toevoegen nog 10 minuten roerbakken en heet water toevoegen. Breng op smaak met tamari saus en eventueel sambal. In een andere pan de ei noodles koken met wat zout en uitlekken. Noodles in een kom doen en giet de soep er boven op strooi nog een beetje koriander erop en eet smakelijk

En je kan natuurlijk ook Zuurkool maken met de Rotpot van Ferme Kolen bijvoorbeeld!