Dit moet je in huis hebben: 

Voor de hertensaté:

300 g hertenbiefstuk

3 el ketjap manis

2 teentjes knoflook

Voor de saus: 

3 el ketjap manis

1 sjalotje

3 teentjes knoflook

1 el olijfolie

3 tl sambal

2 el citroensap

halve tl honing of suiker

halve tl zout

Voor de runder saté:

300 gr runderpoulet

4 el olijfolie

2 teentjes knoflook

1rode peper

1 bosje peterselie

snufje oregano

snufje komijn

halve citroen (rasp & sap)

Voor de ganssaté:

pittige pruimen chutney

300 g ganzenfilet

3 el chutney 

Aan de slag!

- Pers de knoflook uit en meng door de ketjap.

- Laat het hert hierin minstens een uur marineren.

- Maak ondertussen de kambing saus.

- Snijd het sjalotje superfijn en pers de knoflook uit.

- Meng de andere ingrediënten er doorheen

- Maak de rundermarinade.

- Neem ongeveer de helft apart en laat het rundvlees hierin marineren.

- Serveer de rest als saus.

- Ganzenfilets alleen licht kruiden met wat zout & peper.

- Grill alle stokjes op de bbq. Pas op hert & gans kunnen snel uitdrogen!

- Serveer met de sausjes!