PRODUCT FILTER

Witlof frittata

Witlof frittata

Aantal personen
2 personen (voor 4 personen ingrediënten x2, voor 6 personen x3) 

Bereiden 20 minuten
Oven 20 - 25 minuten

Ingrediënten van Rechtstreex
500 gram aardappels, schoongeboend en gehalveerd 
500 gram witlof, in vieren in de lengte 
1/2 bosje platte peterselie, fijngesneden 
1 zakje slamix 
4 eieren

Ingrediënten van jou
Olijfolie en/of boter
Knoflook in plakjes 
Peper en zout
Azijn
Eventueel een scheutje melk 

En aan de slag! 
• Verwarm de oven (eventueel op de grillstand) op 180 graden. 
• Leg een ruim stuk bakpapier in een quichevorm of ovenschaal. Of vet het in met boter. 
• Kook de halve aardappeltjes 5 tot 10 minuten beetgaar in een pan. 
• Laat de aardappels droog stomen in een vergiet en doe ze in je ovenschaal of quichevorm. 
• Bak de knoflook 1 minuut in een pan met een scheutje olijfolie. Leg de parten witlof in de pan en bak ze goudbruin. Breng op smaakt met peper en zout. Leg ze daarna bovenop de aardappeltjes. 
• Roer één voor één de eieren rustig los, met eventueel een scheutje melk. En voeg de fijngesneden peterselie toe. 
• Giet de geklopte eieren in de quichevorm of ovenschaal en bak de frittata in 20-25 min in het midden van de oven gaar. 
• Was het zakje slamix en maak aan met een eenvoudige dressing van olijfolie, azijn en peper en zout. 
• Serveer de frittata samen met de salade. 

Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
 
Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief