Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs

PRODUCT FILTER

Witlof met kaas en aardappelpuree

Witlof met kaas en aardappelpuree

Aantal personen
2 personen (voor 4 personen ingrediënten x2, voor 6 personen x3) 

Bereiden 30 minuten
Oven 20 minuten

Ingrediënten van Rechtstreex
500 gram witlof, in de lengte gehalveerd 
500 aardappels, schoongeboend en in stukjes
1/2 zakje geraspte kaas
1/3 bosje peterselie, fijngesneden 

Ingrediënten van jou
Boter 
Scheutje melk
Peper en zout 

En aan de slag!  
• Verwarm de oven voor op 200 graden. 
• Kook de aardappels gaar in ongeveer 20 minuten. 
• Vet een ovenschaal in met boter en leg de halve struikjes witlof dicht tegen elkaar aan in de schaal. Bedek met de geraspte kaas de witlofjes en bestrooi met peper en zout. Plaats in de voorverwarmde oven
• Als de aardappels gaar zijn, kun je ze stampen of pureren tot een fijne puree met een klontje boter en/of een scheutje melk. Meng hier doorheen de fijngesneden peterselie. Breng op smaak met peper en zout. 
• Als de kaas mooi gesmolten en bruin is en de witlofjes zacht, is het klaar. Serveer samen met de aardappelpuree. 

Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

Rechtstreex
Rotterdam

Witlof met kaas en aardappelpuree

Vegetarisch
€ 8.14
2p