PRODUCT FILTER

Witlofstamppot met appel

Witlofstamppot met appel 

Aantal personen
2 personen (voor 4 personen ingrediënten x2, voor 6 personen x3) 

Bereiden 30 minuten

Ingrediënten van Rechtstreex
500 gram witlof 
2 appels, in blokjes 
500 gram aardappels, geschild en in blokjes 
1/2 zakje geraspte kaas 

Ingrediënten van jou
Olijfolie en boter
Scheutje melk 
Eventueel snufje nootmuskaat 
Zout en peper 

En aan de slag!  
• Kook de aardappels in ongeveer 20 minuutjes gaar.
• Snij de stronkjes witlof in reepjes en verwijder de harde kern. Bak de reepjes kort in een beetje olijfolie. 
• Giet de aardappels af als ze gaar zijn. Stamp ze met fijn. Voeg hierbij een scheutje melk en een klontje boter voor een smeuïg effect. Breng op smaak met peper, zout en eventueel nootmuskaat. Schep de helft van het zakje geraspte kaas door de aardappelpuree. 
• Schep de witlof  door de aardappelpuree. Doe als laatste de appel er doorheen! 

Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
 
Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief