Ingrediënten

4-8 stoofpeertjes

0.75 liter witte wijn

1 kaneelstokje

halve vanillepeul

1 el riet- of kristalsuiker

En het gaat ongeveer zo:

- Schil de peertjes en doe ze heel in een pan. (Ik gebruik een snelkookpan omdat dat lekker snel gaat, maar een gewone pan werkt ook).

- Giet de wijn over de peertjes heen en voeg een kaneelstokje en een halve vanillepeul toe. 

- Schep een flinke eetlepel suiker erbij en breng het geheel aan de kook. 

- Laat de peertjes 45-60 min. pruttelen totdat ze lekker zacht zijn, met de deksel op de pan. 

- Bang voor een dronken avond na zo'n heel flesje wijn in de pan? No worries! De alcohol verdampt door het koken helemaal!

- Kook het kookvocht op het laatste moment verder in tot gewenste dikte. De wijn vormt dan samen met de suiker, het kaneelstokje en de vanillepeul in tot een mooie goudkleurige siroop. 

- Serveer de peertjes warm met een bolletje ijs of koud met een mooie scheut siroop uit de pan. 

- Oef dit ga je lekker vinden, eet smakelijk!