Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs

PRODUCT FILTER

Wortel-paprikasoep

Wortel-paprikasoep  

Verse wortel-paprikasoep, geserveerd met peterselie en een vers afgebakken brood.

Aantal personen
2 personen (voor 4 personen ingrediënten x2, voor 6 personen x3) 

Bereiden 20 minuten
Wachten 30 minuten

Ingrediënten van Rechtstreex 
1 paprika, in stukjes  
500 gram wortel, gewassen en in stukken
1 grote ui, of twee kleine uien, gesneden in kleine stukjes
Peterselie, hoeveelheid naar wens, fijngesneden
1 brood meergranen, afgebakken 

Ingrediënten van jou
Olijfolie en/of roomboter
Eigengemaakte bouillon of een bouillonblokje
Eventueel een scheut room of kokosmelk
Peper en zout

En aan de slag!  
• Doe de ui in de pan en bak 2 minuutjes. Voeg daarna de stukjes paprika en wortel toe en bak even mee.
• Voeg water of een eigen gemaakte bouillon toe zodat de ingrediënten goed onder water staan. Als je water toevoegt, kan je nu een bouillonblokje toevoegen. Voeg wat van de gesneden peterselie toe, voor extra smaak
• Breng aan de kook en laat 30 minuten sudderen. 
• Verwarm de oven voor, zoals aangegeven op het etiket van het brood en bak het brood af. 
• Mix, na 30 minuutjes, tot een mooie gladde soep. Voeg eventueel de room of kokosmelk toe. Breng op smaak met peper en zout. 
• Serveer de soep met verse peterselie en het warme brood. En eventueel nog een beetje (room)boter of iets anders lekkers voorop het brood. 

Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!