Dit moet je in huis hebben:

300 gram oranje wortel (Peter van der Erve, Goudswaard (Hoeksche Waard)

300 gram pastinaak (Maatschap Rozendaal, Strijen (Hoeksche Waard))

1 ui (Familie Klompe, Mijnsheerenland (Hoeksche Waard))

1 teen knoflook (Natuurtalent Schiebroek, Rotterdam)

1 rode peper (Frank de Koning, Tinte)

1 liter groentebouillon

1 tl gemalen komijn

1 tl korianderpoeder

Peper & zout

Boter & olijfolie

Verse koriander

Standyoghurt (Ad Brandwijk, Sliedrecht)

Aan de slag!

- Snipper de ui, knoflook en rode peper.

- Schil de wortel en pastinaak met een dunschiller en snijd in blokjes van 1 cm.

- Verhit een klontje boter in een pan en fruit hierin de ui en laat de snippers lekker karameliseren.

- Voeg de knoflook en peper toe en fruit even kort mee.

- Voeg de wortel en pastinaak toe, samen met de komijn, korianderpoeder, peper en zout en een scheut olijfolie.

- Roerbak gedurende 5 minuten op hoog vuur.

- Voeg de groenteboullion toe en laat 25 min. koken.

- Pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel.

- Serveer met een lepel standyoghurt en verse koriander.