Yacón is een seizoensgroente en is maar korte tijd verkrijgbaar. Om het hele jaar door van Yacón te kunnen genieten kun je deze heerlijke Yacón Chutney maken.

Je hebt er voor nodig

  • 500 gram Yacón
  • 2 appels
  • 250 gram rode uien
  • 75 gram rozijnen
  • 170 gram ruwe rietsuiker
  • 160 ml appelcider azijn
  • Een flink stuk gember in 4 stukken gesneden
  • 3 gram zout
  • 1 chilipeper zonder pitjes
  • 2 laurierblaadjes
  • 8 jeneverbessen

Bereidingswijze

Snij de Yacón, de rode uien en de appels in gelijke blokjes en doe alle ingrediënten in een grote pan. Verwarm op een laag vuurtje, roer goed en laat sudderen tot een soort pulp ontstaat. Haal op het laatst de stukken gember er uit, de chilipeper kun je er uit halen of in kleine stukjes snijden en weer terugdoen als je van flink pittig houdt. Doe de chutney in steriele potten en sluit goed af. Als je de vacuüm methode gebruikt kun je het hele jaar nog van Yacón genieten.