Patat met appelmoes

Als het om eten gaat heb ik een aantal guilty pleasures, waarvan met stip op nummer 1: friet! Geen beste gewoonte, maar oh-zo-lekker! En ze zijn ook nog eens super makkelijk om zelf te maken. Persoonlijk ben ik niet zo'n fan van ovenfriet omdat veel frieten dan te slap blijven. Om ze lekker puur te houden bak je ze met schil eerst een keer voor op lage temperatuur en nadat ze goed zijn afgekoeld nog een keer lekker krokant in hete olie. Nomnomnom...met dit lekkere recept voor zelfgemaakte friet zet je gegarandeerd een hit op tafel. Lekker met een flinke dot mayo (hier: van Mosterd & Meer) of wat zelfgemaakte appelmoes!

Dit moet je in huis hebben:

4-6 grote friet aardappels (hier: Agria)

2 l frituurolie 

snuf zout

appelmoes (zelfgemaakt of uit een pot)


Ook nodig: frituurpan of een gewone pan met zuivere olie een thermometer

Aan de slag!

- Snijd een aantal grote aardappels in lange staafjes van ongeveer 10x10mm.

- Bak de frieten vijf minuten voor in een friteuse op 150 graden Celsius.

- Laat de friet afkoelen, eerst buiten de koelkast en dan in de koelkast of vriezer.

- Bak de frieten in enkele minuten af op 180 graden Celsius.

- Schud de frieten goed uit en bestrooi ze met zout.

- Lekker met mayonaise (hier: mayo van Mosterd & Meer) en flink wat zelfgemaakte appelmoes.

- Hmm.. aan tafel!