Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs

PRODUCT FILTER

Zelfgemaakte rösti en een frisse salade

Zelfgemaakte rösti en een frisse salade

Rösti maak je van een mengsel van geraspte aardappels, ui en ei. Je bakt de rondjes gaar in de pan. Daarnaast een heerlijke salade van paprika en komkommer.

Aantal personen
2 personen (voor 4 personen ingrediënten x2, voor 6 personen x3) 

Bereiden 35 minuten

Ingrediënten van Rechtstreex 
1 grote ui of 2 kleine uitjes, geraspt 
400 gram aardappels, geschild en geraspt
1 ei
sla, gewassen en grof gesneden
1/2 komkommer, gesneden
1 paprika, gesneden

Ingrediënten van jou
Olijfolie
Boter
Azijn
Peper en zout 
Eventueel nog mosterd of honing

En aan de slag!  
• Rasp de aardappels en ui. 
• Meng de geraspte aardappels en ui met het eitje. Breng op smaak met peper en zout. 
• Verhit boter en/of olie in een koekenpan. Verdeel het aardappelmengsel in vier of zes hoopjes in de pan en druk ze een beetje aan tot een rondje. Doe een grote deksel op de pan, voor ongeveer 10 minuutjes, zodat de rondjes even kunnen garen.
• Meng in een saladekom de sla, paprika en komkommer.
Wil je nog wat extra ei in de salade? Kook dan een eitje erbij.
• Maak een dressing van goede olijfolie, azijn en peper en zout. En eventueel met wat mosterd of honing. 
• Draai om de zoveel tijd de rösti rondjes om, zodat ze mooi krokant bruin bakken. De deksel kan er na een tijdje af. 
• Zijn ze gaar en bruin? Serveer dan de rösti’s met de salade!

Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!