Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs

PRODUCT FILTER

Zoete aardappel met biet en feta uit de oven

Zoete aardappel met biet en feta uit de oven 

Aantal personen
2 personen (voor 4 personen ingrediënten x2, voor 6 personen x3) 

Bereiden 15 minuten 
Oven 45 minuten

Ingrediënten van Rechtstreex
500 gram bietjes, geschild en in dunne partjes 
500 gram zoete aardappel, gewassen, in plakjes van 1 cm. 
200 gram feta 

Ingrediënten van jou
Olijfolie 
Eventueel wat gedroogde kruiden als tijm, oregano of basilicum 
Peper en zout 
Mayonaise of een lekkere dip 

En aan de slag!  
• Verwarm de oven voor op 200 graden.
• Kook de zoete aardappel kort in kokend water, ongeveer 3 tot 5 minuten. De aardappel moet nog stevig blijven. 
• Verdeel de gesneden bietjes en zoete aardappel over een ovenschaal. Verdeel hierover een flinke hoeveelheid olijfolie, kruiden, peper en zout. Meng alles goed. Zet voor 30 minuten in de oven. 
• Hussel na 30 minuten en bestrooid met verkruimelde feta. Zet nog voor ongeveer 15 minuutjes in de oven.

Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!