PRODUCT FILTER

Zoete aardappelsoep met Ciabatta

Zoete aardappelsoep met Ciabatta

Aantal personen
2 personen (voor 4 personen ingrediënten x2, voor 6 personen x3) 

Bereiden 20-30 minuten

Ingrediënten van Rechtstreex
500 gram zoete aardappelen
1 rode paprika
1 bosje Krulpeterselie 
Ciabatta, om af te bakken 

Ingrediënten van jou

400 ml water 
Olijfolie, een teentje knoflook, zout en peper 
Droge kruiden uit je keukenkastjes, bijvoorbeeld komijn, rozemarijn of basilicum. 

En aan de slag!  
• Verwarm de oven voor op 200 C°.

• Was de zoete aardappelen schoon en haal eventueel de schil eraf. Snijd in blokjes.

• Verhit een eetlepel olijfolie in een soeppan en snijd de paprika in stukjes. Doe ondertussen de Ciabatta in de oven. 

• Bak de paprika in de pan en voeg daarna de zoete aardappelen toe. 

• Hak ondertussen de Krulpeterselie fijn. 

• Voeg 400 ml water toe aan de soeppan en breng aan de kook. Laat 15 minuten zachtjes koken. Mix of blend vervolgens tot een gladde soep. Voeg eventueel extra water toe. Breng op smaak met peper en zout.

• Serveer de soep met de afgebakken Ciabatta en garneer met de Krulpeterselie. 


Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
 
Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief