Makkelijke salade voor na een lange werkdag!

Als ik laat thuis kom heb ik vaak weinig tijd en zin om heel lang in de keuken te staan. Een simpel recept voor een snelle en gezonde salade is daarom ideaal als je toch je dagelijkse portie groenten en vitaminen wilt binnenkrijgen. Deze zoetzure salade kun je bij bijna elk gerecht serveren. Het smaakt lekker bij Aziatische gerechten zoals noedels of rijst, maar is ook heerlijk bij een Hollandse biefstuk of lekker stukje kip. 

Dit moet je in huis hebben:

1 komkommer

1 zoete puntpaprika 

1 kleine rode ui of sjalot

scheut keukenazijn

snuf zeezout

schep riet- of kristalsuiker

fetakaas (*optioneel, maar erg lekker!)

Aan de slag!

- Was de komkommer en snijd hem met een mandoline of scherp mes in hele dunne plakjes.

- Was de puntparika en snijd hem door midden.

- Haal de zaadlijsten eruit en snijd hem in dunne reepjes. 

- Pel de ui en snijd hem met de mandoline in hele fijne ringetjes. 

- Bestrooi de uienringetjes met zout en een scheutje azijn en knijp ze fijn met je handen. (Zo haal je de scherpe randjes van de ui en worden de fijne ringetjes lekker zacht van smaak.)

- Doe de plakjes komkommer, ui en paprika bij elkaar in een kom.

- Bestrooi ze met een snuf zout, een schepje suiker en een scheut keukenazijn. 

- Laat de smaken even intrekken en je zoetzure salade is klaar!

- Aan tafel!