Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs

PRODUCT FILTER

Zomerse aardappelsalade

Zomerse aardappelsalade 

Frisse salade van geroosterde aardappeltjes, tuinbonen en knapperige radijsjes. Met een dressing van onder andere yoghurt en knoflook.

Aantal personen
2 personen (voor 4 personen ingrediënten x2, voor 6 personen x3) 

Bereiden 30 minuten 

Ingrediënten van Rechtstreex 
150 ml standyoghurt 
1 bosje radijs, in dunne plakjes gesneden 
400/500 gram aardappels, gewassen en in blokjes of partjes  
500 gram tuinbonen, gedopt (ontdaan van de peul)

Ingrediënten van jou
Olijfolie
2 teentjes knoflook, gepeld 
Peper en zout
Eventueel bieslook of andere verse kruiden 

En aan de slag!  
• Verwarm de oven voor op 180 graden. 
• Leg op een ovenschaal de gesneden aardappel met de hele knoflookteentjes. Besprenkel met goede hoeveelheid olijfolie en bestrooi met zout en peper. Hussel goed, zodat alle stukjes aardappel bedekt zijn met olijfolie. Bak ongeveer 40 minuten in
de oven of tot ze goudbruin en krokant zijn. Keer tussendoor om. 
• Haal in de tussentijd de tuinbonen uit de peul en kook een voor ongeveer 2 minuutjes in een water.
• Snij de radijsjes in dunne plakjes. 
• Haal zodra de aardappeltjes klaar zijn, ze uit de oven en laat afkoelen. 
• Mix de yoghurt, de teentjes knoflook, olijfolie en eventueel verse kruiden als bieslook met een staafmixer of keukenmachine. Je kunt eventueel een beetje water toe voegen, om het er een vloeibare dressing van te maken.
• Doe in een kom de radijsjes, tuinbonen, afgekoelde aardappeltjes en meng de dressing er door heen.

Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!