• EETALAGE
  • Boxen, pakketten en kant & klaar
  • Groenten en kruiden
  • Fruit
  • Boter, kaas en eieren
  • Lekkers en snacks
  • Zuivel
  • Sauzen en smaakmakers
  • Vega, vlees en vis
  • Meel, bonen en pasta
  • Koffie, thee, sap en drank
  • Brood en banket
  • Zoet en hartig beleg
  • Cadeaus en overige
  • PRODUCT FILTER

    Zomerstamppot met vega spekjes

    Zomerstamppot met vega-spekjes

    Deze stamppot kun je met verschillende zomerse bladgroentes maken.

    Aantal personen
    2 personen 

    Bereiden 25 minuten 

    Ingrediënten van Rechtstreex 
    500 gr. aardappels
    100-250 gr. raapstelen, rucola, postelein, (Nieuw Zeelandse)spinazie of buitenandijvie
    250 gr. tempeh  

    Ingrediënten uit jouw keuken
    klont (plantaardige)boter 
    150 ml. (plantaardige)melk
    2 el. zoete soja (of zoute soja met honing)
    2 el. zonnebloemolie 
    gemalen peper en zout  

    En aan de slag!  
    • Nieuwe aardappels kun je prima met schil eten, dan hoef je ze alleen even goed te schrobben. Snij ze daarna in stukken. Neem een middelgrote pan met water en kook de aardappels in ongeveer 15 min gaar. 
    • Was de bladgroente en snijd fijn. Verwijder taaie stelen mocht dit nodig zijn. 
    • Snijd dan de tempeh in 4 repen, dan over de breedte doormidden en dan in kleine reepjes. 
    • Verhit in een koekenpan de olie en bak de tempeh in 10 min rondom bruin. Voeg de soja toe en zet het vuur uit.
    • Giet de aardappels af en stamp samen met de melk en de boter tot een smeuige stamppot. Meng op het laatst de raapstelen door de stamppot. Zo zijn de raapstelen nog lekker knapperig.
    • Verdeel de stamppot over de twee borden, serveer met de gebakken vegetarische spekjes. 

    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

    Tip: zijn de raapstelen(of andere bladgroente) door het warme weer wat slap? Leg ze dan even 10 min in een ruime bak koud water!

    Rechtstreex Rotterdam
    Rotterdam

    Zomerstamppot met vega-spekjes

    € 7.13
    2p
    Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
     
    Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief