Aantal personen
2-4 personen
2-4 personen
Bereiden
35 minuten
35 minuten
Ingrediënten van Rechtstreex
125 gr. cherrytomaatjes
300 gr. bloemkool
250 gr. aardappelen
100 gr. spinazie
1/4 bos peterselie
1 klein brood
125 gr. cherrytomaatjes
300 gr. bloemkool
250 gr. aardappelen
100 gr. spinazie
1/4 bos peterselie
1 klein brood
Ingrediënten uit jouw keuken
2 tenen knoflook
1 ui
1 el. kerriepoeder of vadouvan
750 ml. groentebouillon
olijfolie
gemalen peper en zout
2 tenen knoflook
1 ui
1 el. kerriepoeder of vadouvan
750 ml. groentebouillon
olijfolie
gemalen peper en zout
Aan de slag!
-
Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius.
-
Snijd de bloemkool in stukken. Pulseer steeds een kleine hoeveelheid in de keukenmachine tot er korrels ontstaan.
-
Schrob de aardappels en snijd in stukken.
-
Snipper de ui en pers de knoflook. Hak de stelen van de peterselie af en hou apart, hak zowel blad als de stelen fijn.
-
Fruit de ui aan en voeg de knoflook en kerrie toe. Doe dan de aardappel, de bloemkoolcouscous en peterseliestelen erbij en bak even 2 min. mee. Voeg dan de bouillon toe en laat 20 min. koken zonder deksel op de pan. Plet de aardappels met een spatel zodat de soep bindt en er een dikke soep ontstaat.
-
Bak de helft van het brood af en snijd de andere helft in kleine stukjes. Meng daar 4 el. olijfolie en peper en zout door. Leg de croutons op een met-bakpapier-beklede bakplaat en bak in 10-15 min. bruin en knapperig. Schep af en toe om.
-
Was de spinazie en roer deze door de soep. Breng de soep op smaak met peper en zout.
-
Verdeel de soep over 2 diepe kommen, doe de croutons erbij, leg er wat tomaatjes(gehalveerd) erop en bestrooi met wat fijngehakte peterselie. Serveer met het afgebakken brood.
Tip: Heb je croutons over? In een luchtdichte bak blijven ze wel 2 weken goed!
Geniet van je lokale maaltijd. Eet smakelijk!